Inkluderings-helg høst-2022

Inkluderings-helg

Dato: 21- 23 oktober 2022

Sted: Ålesund

I den helgen skal vi ha aktiviteter blant annet teama-kvelder hvorav temaer som deltakelse, negativ sosialkontroll, mentalhelse, utdanning og arbeid vil være sentrale.
Vi vil høre erfaringene fra de som har bodd i Norge i noen år og som har kommet inni arbeidslivet eller utdanning. Disse vil dele deres erfaringer om hvordan de har klart å integrere seg i det norske samfunnet, samt hvordan det var å komme i jobb og/eller utdanning. Vi håper at ungdommene blir inspirerte av historiene.
Ungdommene vil få mulighet til å stille spørsmål rundt de overnevnte temaer.

Vi har æren av å ha foredragsholder Leoul Mekonen. Han er leder i stiftelsen RKF og har erfaring innen integrering, mental helse osv.
Vi håper at etter den helgen vil ungdommene ha lært hvor viktig det er å ta selvstendige valg om ting som omhandler dem og deres fremtid og ungdommer vil lære om hvor viktig det er å ha en jobb eller utdannelse slik at de kan være ansvarlige borgere i det norske samfunnet.
Vi skal også ha ulike sosiale aktiviteter som drømtavle, leker/spil som gjenspeile noen av de temaene som blir diskutert.